I Guadeloupe finns det många fina hotell att välja bland. Här finns allt från billigaste budgethotellen till de lyxigaste, all-inclusivehotellen. Här finns också privata villor till uthyrning och lägenhetshotell. För dem som vill så finns även möjligheten att hyra en bungalow direkt på stranden! På en av huvudöarna, Grand-Terre, ligger de flesta hotellen. Miljön på den här ön är vacker som en dröm, med kritvita sandstränder, kristallklart vatten och mjukt svajande palmer. Grand-Terre är en ganska låglänt ö. Här kan du välja att bo alldeles intill stranden, eller kanske en bit längre ifrån. Många hotell ligger alldeles intill vattenbrynet, och en del har rum med beach access (dvs tillgång till en egen strandbit). På den andra huvudön, Basse-Terre, där naturen är lite vildare, är hotellen ofta belägna en bit högre upp. Detta ger dig som gäst en fantastisk utsikt över havet. För en spännande och minnesvärd upplevelse kan vi rekommendera att övernatta i regnskogen. I huvudstaden Basse-Terre finns ett antal mindre hotell i stadsmiljö, några har pool. Men är du ute efter att kombinera solsemestern med boende i stadsmiljö passar den större staden Pointe-à-Pitre bättre. Här bor du centralt med närhet till affärer och restauranger. Det finns även lägenhetsboenden för de som behöver mer utrymme och ett eget kök. Många av hotellen har pool, men det är inte särskilt långt att åka till en närliggande strand heller. Prismässigt så är det som i vilket land som helst, det går att hitta boende efter plånbok. Det finns bra boende från sexhundra kronor natten upp till femtusen kronor natten.

Hotell för alla smaker

Du som tycker om att njuta ordentligt på din semester, väljer med fördel ett all-inclusivehotell. Ät och drick så mycket du vill, när du vill. Ofta serveras både fransk mat och kreolska rätter på områdets restauranger. Den kreolska maten är stark, färggrann och smakrik. På många all-inclusivehotell serveras också rom och andra spritsorter som kommer från lokala destillerier. Västindien är känd för sin goda rom, så varför inte ta en härlig, tropisk drink och njut av solnedgången? Känner du för att uppleva det guadeloupiska livet som en inhemsk, kan ett lägenhet eller privat villa vara något för dig. Många hyr ut sina villor till turister. Villorna finns i alla prisklasser och standarder. På ett lägenhetshotell är rummen utrustade med badrum, sovrum, kök och ibland vardagsrum. Att bo i en bungalow på stranden är drömmen för många. Att vakna upp till utsikten av det glittrande havet och den inbjudande stranden får vem som helst att hoppa upp ur sängen med ett leende. Bungalowsen har ofta eget badrum. En del har tillhörande solstolar och utedäck.

Hotellen på Guadeloupe är precis som i Europa, av varierande kvalitet. Vissa är fem-stjärniga, en del har pool, och en del ligger mitt i stan. Här finns semesterboenden för alla smaker och budgetar.

Guadeloupe är ett utomeuropeiskt franskt departement. Detta innebär att Guadeloupe är en fullvärdig del av Frankrike. De är med i EU, är befriade från varutullar och har samma valuta som Frankrike och många andra europeiska länder, nämligen euro. Guadeloupe är dock inte med i EU:s momsunion, och inte heller en del av Schengenzonen. Men bortsett från det är Guadeloupe som vilket europeiskt land som helst – om man bortser från klimatet och det kreolska lugnet. När du planerar din vistelse till Guadeloupe behöver du bara tänka på vad som krävs för att komma in i Frankrike, nämligen ett giltigt pass. Man rekommenderar dock resenärer att vaccinera sig mot hepatit A, då det är vanligt förekommande i varmare länder. Kranvattnet är av bra kvalitet på Guadeloupe, så det går utmärkt att dricka. Och kom ihåg att det kan bli mycket varmt på Guadeloupe, så se till att boendet du väljer har air condition.