• Vi reste med tre barn i åldrarna 2, 4 och 7, och det gick jättebra! Vi bodde nära Pointe-à-Pitre på ett jättefint hotell med all-inclusive. Stranden som låg invid hotellet var långgrund och det var inga problem för barnen att bada där. Det kändes tryggt och bra, och hotellet hade t.o.m en barnklubb där barnen kunde gå nån timme om dagen. Hotellets restaurang hade speciella barnmenyer som gick hem. Flygresan var visserligen i längsta laget, men det var värt det för Guadeloupe är en helt magisk plats som vi kommer åka tillbaka till.”

  Sara och Magnus Kjellgren
 • När vi i min familj planerade vår semester, valde vi mellan Guadeloupe eller Jamaica. Valet föll på Guadeloupe på grund av alla bilder vi sett från olika platser runt omkring öarna. Vi bodde på sydsidan av Basse-Terre eftersom vår äldsta son gärna ville surfa. Ett riktigt häftigt ställe med sköna vyer. En dag tog vi färjan över till ön La Désirade. En dags shopping i Pointe-à-Pitre hann vi också med, men resten av tiden solade och badade vi bara. Stränderna på Basse-Terre var faktiskt mycket fina, om än något vågiga. Vi bodde på all-inclusivehotell i två veckor.”

  Marie Hansson
 • Jag och min familj till Västindien över jul och nyår. Vi stannade till på öarna Montsserat, Antigua och Guadeloupe. Vår solklara favorit blev Guadeloupe. Stränderna går inte ens att beskriva, så vackra var dom.”

  Joel Pettersson
 • Det här är verkligen paradiset. Allt från maten, stränderna och vattnet till människorna, stämningen och musiken. Det här är en resa som jag kommer att leva på länge. Jag och min sambo åkte till Guadeloupe i början av mars. Vi bodde först på ett lägenhetshotell i Pointe-à-Pitre, men längtade ut till naturen så vi bokade oss en bungalow nära stranden i Sainte-Anne. Makalöst vackert var det där, med det klaraste vatten jag någonsin sett. Det låg en massa mysiga restaurangen alldeles intill stranden där vi ibland gick för att få en såndär god paraplydrink. Sambon passade på att snorkla lite och enligt han såg man tiotalsmeter åt varje håll. Vi kommer absolut att åka tillbaka till Guadeloupe!”

  Alexandra N.
 • Hade en riktigt härlig resa med mina vänner. Vi var ett gäng härliga Göteborgsbrudar i 20-årsåldern och såg fram emot sol, fest och bad. Festutbudet kanske inte var det bästa, men några roliga barer och restauranger hittade vi där vi kunde shakea loss. Men däremot stornjöt vi av sol och bad. En riktig paradisö.”

  Josephine Dahl
 • Både jag och min sambo älskar äventyr, värme och nya kulturer. Vår resa till Guadeloupe kombinerade allt detta. Vi bodde på ett hotell på norra sidan av Basse-Terre där vi lätt kunde ta oss ut i naturen. Vi spenderade mycket tid i nationalparken där vi såg djur och växter som var helt otroliga. En dag tog vi lokalflyget ut till Marie-Galante och gick på vandringstur. Här blev det också några timmar på stranden innan vi flög tillbaka till Basse-Terre. Vi var på Guadeloupe i en vecka och hann med både det ena och det andra. Vi blir lätt rastlösa av att bara sola, och vi gillar att hålla igång så det blev rätt många dykturer, lite kite surfing och många vandringar i regnskogen. Fantastiskt.”

  Krille Bergström
 • ”Vi åkte till La Désirade i februari, min man, jag och våra två sondöttrar som är 13 och 16 år gamla. Vi bodde på Grand Terres sydöstra sida, och trivdes väldigt bra där. Flickorna gillade särskilt shoppingen och badstränderna. Det kändes tryggt att vi fortfarande befann oss i ett EU-land.”

  Inger Danielsson
 • Jag och min man gifte oss på Guadeloupe, och det var en helt fantastisk upplevelse. Hotellet vi bodde på hjälpte oss ordna allting, från präst till champagne och bröllopstårta. Vi gifte oss på stranden i den vackraste solnedgången jag någonsin sett, helt klart ett underbart minne för livet.”

  Anna och Jörgen Håkansson

Berätta om din resa!

Vi publicerar gärna din reseberättelse. Använd formuläret bredvid för att skicka in texten och eventuella bilder.

resa guadeloupe